آموزش تخصصی ترکیب تصاویر (فتومنتاژ) جلسه ی سوم
دوره ی تخصصی ترکیب تصاویر (فتومنتاژ) جلسه ی سوم:
آشنایی با ادجاستمنتهای:
color balance:
فیلتری عالی برای ترکیب چند رنگ و تنظیم تعادل در رنگها در یک تصویر.
black and white:
برای اینکه بتونیم تصاویرمون رو به سیاه و سفید تبدیل کنیم راه های مختلفی توی نرم افزار فتوشاپ ارائه شده. مثلا میتونیم با کم کردن مقدار Saturation از Adjustment Vibrance ، تصویر رو به سمت سیاه و سفید شدن ببریم.
اما راه های خیلی بهتر و حرفه ای تری این نرم افزار در اختیار ما قرار میده که یکی از این راه ها استفاده از Adjustment ای هست به نام Black & White که دقیقا برای همین منظور ساخته شده، یعنی تبدیل تصاویر رنگی به تصاویر سیاه و سفید.
این Adjustment با جدا کردن هر شش رنگی که در چرخه ی رنگ ها داریم ، یعنی رنگ های ( CMY – RGB ) فیروزه ای ( نیلی ) ارغوانی – زرد و قرمز – سبز – آبی ، این قابلیت رو به ما میده که به راحتی بتونیم روی هر یک از این کانال های رنگی تغییراتی که دوست داریم رو اعمال کنیم.
منبع: adobeacademy.ir
photo filter:
همونطور که از اسم این Adjustment پیداست ، یک فیلتری هست که روی تصاویر ما قرار میگیره. اما اجازه بدید قبل از معرفی این Adjustment یک توضیح در مورد فیلتر بدم.
فیلتر چی هست ؟!
فیلترها در دنیای واقعی که مربوط میشه به عکاسی ، یک سری ابزارهای جانبی هستند که روی لنز دوربین ها قرار میگیره و یک افکت خاصی رو برای ما به وجود میاره. مثلا یک فیلتر داریم به اسم Cooling Filter LBB ، که این فیلتر روی لنز دوربین قرار میگیره و وقتی شما دارید از محیط پیرامون خودتون عکاسی می کنید یک افکت آبی رنگ روی تصویر شما ثبت میکنه. با توجه به اینکه اسم این فیلتر Cooling هست ؛ منظور اینه که رنگ های تصویر شما به سمت رنگ های سرد خواهند رفت.
رنگ های سرد :
در چرخه ی رنگ ، رنگ هایی مثل آبی ، سبز ، بنفش ، مخلوط آبی – سبز ، مخلوط آبی – بنفش و مخلوط سبز – زرد به رنگ های سرد معروف هستند.
در دنیای واقعی فیلتری داریم به اسم Warming Filter 85 که این فیلتر هم مثل Cooling Filter یک افکت رنگی خاص رو روی تصویر ما قرار میده، فقط فرقی که با Cooling Filter ها داره اینه که به جای اینکه رنگ های تصویر رو به سمت سرد شدن ببره ، به سمت رنگ های گرم سوق میده.
رنگ های گرم :
در چرخه ی رنگ ، رنگ هایی مثل قرمز ، زرد ، نارنجی ، مخلوط قرمز – بنفش ، مخلوط قرمز – نارنجی و مخلوط زرد – نارنجی ، رنگ های گرم رو تشکیل می دهند.
منبع: adobeacademy.ir
channel mixer:
این Adjustment رو اگه بخوایم به فارسی ترجمه کنیم که نباید این کار رو بکنیم ، به معنی مخلوط کردن کانال های رنگی هست. یعنی میتونیم با استفاده از این Adjustment رنگ هایی که روی تصویر داریم رو به صورت حرفه ای از هم دیگه کم کنیم !!
منبع: adobeacademy.ir
color lookup
این Adjustment یک سری Preset های آماده در اختیار ما قرار داده که میتونیم روی تصاویرمون اعمال کنیم و یک افکت رنگی خاص رو روی سندها قرار بدیم. نکته ای که وجود داره اینه که این Adjustment مثل دیگر Adjustment ها در فتوشاپ نیست که ما بتونیم با تغییر مثلا اهرم ها ، افکت رو تغییر بدیم. به این افکت هایی که در Color Lookup قرار گرفته Profile رنگی میگن.
این Profile های رنگی چندتا از معروف ترین Profile هایی است که در طول تاریخ سینما ، بر روی فیلم های معروفی قرار گرفته و به اون فیلم جلوه ای خاص داده. برای همین فتوشاپ اومده این Profile ها رو داخل یک Adjustment در اختیار کاربرانش قرار داده تا ما هم بتونیم این افکت هایی که در سرتاسر دنیا شناخته شده و استاندارد هستند رو روی تصاویر خودمون پیاده سازی کنیم. هرچند که این پروفایل های رنگی مخصوص ویدیو هستند.
منبع: adobeacademy.ir
gradient map:
ادجاستمنت Gradient Map به شما اجازه استفاده چندین رنگ به صورت ترکیبی را می دهد که بسیار نرم این رنگها با یکدیگر ترکیب می شوند و می توان از آن در عکس های خود استفاده کنیم.
منبع: meysamkhadempour.com